Kezdők hibái 3. – Világmegváltás

Amikor az ember megnézett jó pár oktatóvideót, elvégezte a szerinte megfelelő online tanfolyamot, szárnyakat kap. Az első munkájával akarja bizonyítani, hogy ő a földkerekség legjobb honlapkészítője. A legbonyolultabb megoldásokkal tervez, mert ütős végeredményt akar. Rutin nélkül ez a hozzáállás igen gyorsan megbosszulja magát.

Azért írom ezt, mert én is ugyanígy vetettem magam a munkába és több ismerősömmel, partneremmel is ugyanez történt a kezdetek kezdetén. Írtam már a blogon a férjem honlapjáról, amivel tényleg meg akartam váltani a világot. Megvettem a drága sablont, kitaláltam egy bonyolult szerkezetet az oldalnak. Ahogy buktam el a sablon adaptálásával, úgy kellett belátnom, hogy a kevesebb több.

A 80 dolláros sablon ment a kukába, az ingyenes alap GeneratePressen remekül megy az oldal. A GP-t azért szeretem, mert csomagban jönnek a frissítései már viszonylag kiforrott állapotban, egyszer sem okozott még kellemetlen meglepetést. (itt egy remek videósorozat a GP-ről)

Elhagytam a látványos megoldásokat is. Nem az lett életem honlapja. De van egy nagy erénye: működik! És ez a legfontosabb: a működő, használható, a konverziós célnak megfelelő honlap. A dizájnon bármikor lehet finomítani. Sőt, teljesen le is lehet cserélni, amikor az ember már rutinos, tudja, mit hol és hogyan kell beállítani a sablonban és a honlapépítővel is – legyen az Elementor vagy Divi – könnyedén bánik.

Egy dologra egyébként remek volt a bukott világmegváltó elképzelésem: rengeteg gyakorlásra. Azóta minden projektemnél az egyszerű, tiszta megoldásokra törekszem, mert sokkal szebb lesz a végeredmény.